22 април - Денят на Земята

вторник, 04 юни 2019 г., 11:04

22 април – Денят на Земята се отбеляза с дейности и инициативи в СУ „Св. св. Кирил и Методий – гр. Смолян, което допринесе за по-висока екологична култура и отговорности на всеки.

Учениците от IV „в“ клас с класен ръководител госпожа Дениза Йорданова и от VI „а“ клас с класен ръководител госпожа Севда Инджова инициираха изработването на табла, постери и изложба.

Обявена бе инициатива в цялото училище за събиране и предаване на пластмасови капачки за преработка и закупуване на медицинска техника. Факт е, че ентусиазмът, ангажираността на децата се предаде и на техните родители. Всички класове участвали в инициативата, изненадаха комисията с големи количества пълни с капачки бутилки. III “В” клас с огромно желание се включиха в кампанията за спасяване на детски живот ❤, сподели класният ръководител госпожа Севда Рабинева. Четвъртокласниците споделиха, че работят за каузата от първи клас. Първите капачки поставиха ученици от втори и пети клас. Най-младата хуманитарна паралелка – VIII А клас, най-бързо реагира на инициативата. За десетокласниците бутилките се оказаха малки, поради което те донесоха пълни с капачки кашони. Учениците от IX “а“ клас – профил Хуманитарни науки, предадоха всички хиляди събрани капачки в РИОСВ гр. Смолян със съдействието на госпожа Снежана Стоянова.

Ученици от IV „в“ клас, маскирани като планетата Земя, заедно с учениците от класа на госпожа Инджова, посетиха всички класове с полезна информация за 22 април.

Така Денят на Земята стана добър повод чрез различни дейности да покажем своята загриженост за бъдещето на планетата.

Благодарим на всички ученици и учители от СУ „Св. св. Кирил и Методий“, които подкрепиха дейностите предложени от комисията за отбелязване Денят на Земята.

ЕКО-събитията в СУ „Св. св. Кирил и Методий – гр. Смолян продължават през цялата година.

Oт Комисията