ИЗЛОЖБА НА КОЛЕЛА

петък, 27 октомври 2017 г., 19:38

СРЕДНО УЧИЛИЩЕ „СВЕТИ СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ – Смолян бе избрано да участва в националната изложба на колела „Пътят и аз“, организирана от RENAULT България като част от глобалната програма "Безопасност и мобилност за всички" на RENAULT. Програмата е насочена към ученици от първи до пети клас и има за цел да ги запознае по интерактивен начин с безопасното придвижване и с опазването на околната средата. От тази година партньор на програмата освен детския научен център „Музейко“ е и Министерството на образованието и науката. В рамките на 3 месеца изложбата ще посети 20 училища по два лъча – в Северна и Южна България.

Учениците от I до V клас с интерес разгледаха изложбата, която ще остане в нашето училище от 24 до 31 октомври 2017 година, след което ще отпътува за град Кърджали. Темата за безопасност на движението се оказа много интересна за всички малчугани, които с радост ще сформират и отбори за участие в конкурса за рисунки тази година.Тема I за учениците от I и II клас е “Аз пресичам безопасно“, а тема II за учениците от III до V клас е "Електромобилът в зеления град”.

Повече информация за програмата и място за регистрация за участие в конкурса и за изтегляне на помагалата по програмата „Безопасност и мобилност за всички“ на: http://safetyforall-bg.com/.