НЕ НА НАСИЛИЕТО В УЧИЛИЩЕ!

сряда, 27 февруари 2019 г., 15:41

За поредна година учениците от Средно училище „Св.св. Кирил и Методий“ – гр. Смолян отбелязаха Световния ден за борба с тормоза в училище. По този повод Училищният координационен съвет за справяне с насилието планира и реализира редица мероприятия . Участие в инициативата взеха малки и големи ученици.

Денят започна с откриване на тематична изложба “Добротата около нас“, на която бяха изложени рисунки на ученици от І а, І б, ІІ а, ІІІ а, ІІІ в и ІІІ г класове. Божидара Николова – председател на Ученическия съвет и г –жа Шехова – директор на училището отправиха позитивни послания към малките ученици. Хванати за ръце, учители и ученици изразиха своята подкрепа към всичко добро. Презентацията на изложбата завърши с думите, които ученикът Алекс Иванов от І б клас написа на своята рисунка – „Победи злото с добро“.

Учениците от прогимназиален етап – V а, VІ а, VІ б класове изработиха постери и дискутираха по проблема в часовете на класа. Материалите за изявата бяха осигурени от Местната комисия за борба с противообществените прояви в община Смолян.

В мероприятията активно се включиха и учениците от Ха клас – профил“Хуманитарен“ с две инициативи – радиопредаване и турнир по „Не се сърди човече“. Според учениците от класа старата, позната на всички игра, развива качества като толерантност един към друг, умение да се учиш да губиш и да владееш отрицателните си емоции. Четири отбора от гимназиален етап и един, съставен от учители, се включиха в надпреварата през голямото междучасие във фоайето на училището. Състезанието беше оспорвано, но сърдити и недоволни играчи нямаше.

По идея на Ученическия съвет в училището се провежда и волейболен турнир“Спорт срещу насилие“. Предстои финалния мач.

Денят беше наситен с положителни емоции и позитивно настроение.

Училищен координационен съвет за справяне с насилието в Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Смолян.