Спорт срещу агресията

петък, 08 март 2019 г., 13:13

От 18.02.2019г. до 25.02.2019г. се проведоха финалните срещи от Турнира по волейбол между класовете в I СУ „Св. св. Кирил и Методий” – гр. Смолян. Тази година инициативата е под надслова „Спорт срещу агресията” , свързан със Световния ден за борба с тормоза в училище. Мероприятието се проведе за втора поредна учебна година, а организатори са членовете на Ученическия съвет към училището.

Участие взеха 6 отбора от гимназиален етап, които бяха разделени в две групи – 8а, 9а и 10а клас и 11А, 12А и сборен отбор на 11б и 12б клас. За третото място в надпреварата спориха отборите на 9а и 11а клас, като вторите победиха с 2:1 гейма. Финалът предложи истинско зрелище, като в този мач се изправиха един срещу друг отборите на 10а и 12а клас. След тежка битка зрелостниците от 12 клас все пак извоюваха победата – 3:2 гейма.

След последния съдийски сигнал директорът на училището – г-жа Росица Шехова, връчи наградите – медали на участниците. Тя изрази радостта си от факта, че младежта от училището активно се занимава със спорт и поема подобни инициативи. Учениците, от своя страна, обещаха, че ще положат усилия тази нова традиция да бъде продължена във времето.

Организаторите от ученическия съвет изказват благодарност към ръководството на училището, дало възможност това събитие да се състои; към г-н Никола Перпериев – старши учител по ФВС в училището, за пунктуалното и безпристрастно съдийство; към Илияна Райчева от 10а клас за фотографския материал; към всички почитатели на спорта за отделеното време и емоции и към всички ентусиасти, взели участие в това мероприятие.

Изготвил: Ученическия съвет към училището