Световна седмица по предприемачество 2013

понеделник, 09 декември 2013 г., 08:04

18-24 ноември 2013

Световната седмицата по предприемачество се отбеляза от Джуниър Ачийвмънт България за шеста поредна година у нас. Тази година седмицата бе отбелязана в България с над 150 инициативи в близо 70 населени места в страната. За втора поредна година Световната седмица по предприемачество в България бе организирана под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев.

От 18 до 24 ноември бяха организирани иновационни лагери и открити уроци по предприемачество в над 100 учебни заведения в страната. Над 5 000 ученици се включиха във всички инициативи. Представители на бизнеса и местната власт влезнаха в ролята на гост-лектори, бизнес консултанти в откритите уроци и работиха заедно с учениците.

Световната седмица по предприемачество стартира на 18 ноември в България с учебни прояви в цялата страна. Старт на инициативата даде Джуниър Ачийвмънт България заедно с всички партньори по време на откриваща конференция.

Целта на инициативите е да се развива предприемаческия дух чрез образователни и практически дейности по икономическа и финансова грамотност, бизнес умения, лидерство и стратегии за успех.

Мисията на Джуниър Ачийвмънт България е да образова и вдъхновява младите хора да ценят свободната инициатива, бизнеса и икономиката, за да подобрят качеството на живота си. Подготвя ги да успяват на полето на глобалната икономика. През учебната 2012-2013 г. програмите на Джуниър Ачийвмънт България се преподават от над 2000 учители в повече от 1100 учебни заведения в 450 населени места. От 1997 г. насам повече от 160,000 ученици, 1197 учебни компании и 3740 бизнес консултанти са участвали в дейностите на Джуниър Ачийвмънт България.

Малките предприемачи от І СОУ“Св.св. Кирил и Методий“ – Смолян, работещи по програмите на Джуниър Ачийвмънт България, с класен ръководител г-жа Юлия Митрева, отбелязаха Световната седмица по предприемачество за трета поредна година.

С любезното съдействие на управителя на фирма „Микони“ООД – Смолян, г – н Никола Шамаранов,джуниърите проведоха открит урок на тема „ В света на пътните знаци“, в самата производствена база.

Децата се запознаха с производството на пътните знаци – приятели на хората. Имаха възможност да се включат в образователни игри и да покажат своите знания за безопасно движение.

Част от инициативите на предприемачите бяха проведени в родното училище І СОУ“Св.св.Кирил и Методий“- Смолян. Четвъртокласниците аранжираха есенна изложба. Част от собствената продукция бе дарена, във вид на картофена салата, на всички столуващи / 21.11.2013г. /

Снимки тук