УЧЕБНО ПОСЕЩЕНИЕ В ДОМА НА ЕВРОПА – СОФИЯ

вторник, 22 октомври 2019 г., 14:58

На 17 и 18 октомври 2019 година ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“- Смолян заедно със свои приятели от СУ „Антим I“ – Златоград и СУ „Отец Паисий“ – Мадан бяха на учебно посещение в Дома на Европа – София.

В Дома на Европа, ул. „Георги С. Раковски“ № 124, София ни посрещна целият екип на Бюрото на Европейския парламент в България. Приветствие към участниците поднесе господин Теодор Стойчев - ръководител на Бюрото на ЕП в България. Госпожа Таня Чунтова – връзки с обществеността, разговаря с нас и по въпроса какво въздействие оказва Европейският парламент в ежедневието ни. Заедно с организаторите от Бюрото на ЕП в България нашите ученици коментираха Европейските програми и инициативи в подкрепа на младите хора и работиха по темата „ЗАЕДНО ЗА ЕС“.

Освен дискусиите и срещите с евродепутатите Андрей Новаков и Петър Витанов, организаторите ни бяха подготвили и невероятна еврообиколка на София с туристически гид.

Благодарим за предоставената ни възможност да се докоснем до европейските институции и тяхната отговорна и ползотворна дейност!

Зл.Коджебашева, Н. Станкова и ученици от Х а, ХI а и ХII а