Забавно междучасие „Мама, татко и аз“

понеделник, 20 ноември 2017 г., 09:51

С вълнуващо тържество отбелязаха Деня на християнското семейство във ІІ „В“ клас.

Много от традициите и обичаите, спазвани на този ден, са останали в историята. Денят на християнското семейство е празник, който трябва да почитаме и уважаваме със сърцето си. Той е чудесен повод да покажем на близките и най-скъпите си хора колко много ги обичаме и държим на тях.

Второкласниците работиха именно в тази насока – да покажат онази нежна и красива връзка между дете и родител. Учениците научиха песни и стихотворения за семейството, изработиха картички-послания за празника.

На 18.11.2017 година в подвижното телевизионно студио на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ с водещи Владислава и Александър и репортерите – Рабинева и Величкова, родители и учители ръка за ръка успяхме да поведем нашите деца към „разбирателство и любов“ като им споделим колко са важни и специални за нас. В предаването на живо бяха включени:

  • новини;
  • времето;
  • 21 ноември – Ден на Християнското семейство;
  • забавни състезания: „Грижовни майки“, „Сръчни татковци“, „На гости при баба и дядо“, „Жадни сме“;
  • музикална игра „Играй за място“.

Активно участие в предаването взеха любящи майки, баби, каки, татковци, дядовци и батковци.

Благодарим Ви, мили родители, че бяхте с нас на този ден със сърце и душа!

Гости на забавното междучасие „Мама, татко и аз“ бяха директорът на училището госпожа Росица Шехова и заместник-директорът госпожа Сийка Вакева. Госпожа Шехова поздрави присъстващите с празника и подчерта, че векове наред дедите ни са вярвали, че домът е свещено място, в което децата научават най-ценните житейски уроци, както и усвояват важни знания за света. В семейството те не само биват възпитавани, но и изграждат своя характер.

Кой, ако не родителите, заслужават уважение и благодарност, за това, че са ни отгледали и възпитали в любов и добродетелност? Кой, ако не децата, заслужават топлината и уюта на дома, в който са израснали? Кой, ако не семейството, играе основна роля във формирането на личността, характера и ценностната ни система?

Предаването завърши с рецитиране на Вазовата молитва:

Дядо Господи, прости ме,
моля ти се от душа,
с ум и разум надари ме,
да не мога да греша.
Запази ми Ти сърцето
от зли мисли и неща;
всичко виждаш от небето,
зло на мен недей праща.
Дай на мама, дай на тате,
здраве, сила и живот;
мир, любов на всички братя
и добро на наш народ.

На излизане от студиото всички деца получиха подарък – торбичка с лакомства.

Репортери от мястото на събитието: С. Рабинева и М. Величкова, ІІ „В“ клас